Monday, August 25, 2014

bila sia buhsan

bila sia bosan gilak mau buat apa aa.. haih malasnya lah mau buat itu ini.. bah apa lagi... ada la juga ni entri bodoh yang ditaip.. hari ini sia mau cakap sabah.. rindu gilak cakap sabah.. bulih bah kolo ko... hahahaha

sia anak kelahiran sabah kawin dengan orang yang muka sabah tapi sia pulak yang muka org semenanjung.. suami sia pulak yang jadi muka sabah.. aaaaatokoi kawan
hahahaha

sebenarnya sia mau cerita bila sia buhsan, semua benda sia nda mau buat walaupun masa tu baju berbakul2 belum lagi sia lipat... hehehe.. walaupun bisnes sia belum lagi saya kasi merketing.. adui dogo.. memang la ni mau cari pasal... hahaha

kalau sia buhsan entri sia ni pun entah apa2 lah...

sebenarnya kan saya baru je bei balik dari amik anak sia dari sekulah di PASTI hilek.. dekat itu dewan org ramai.. endu bah dorang buat di dewan jak bah.. lepas ambil tu anak saya terus ajar dia buat kerja sekolah.. lepas ajar anak kerja sekolah saya bawa diorang naik atas tidur petang, kalau enda kasi tidur meragam jak dorang ni..

lepas tu.....

anak sia sudah bangunnnn



ghhhgjhjghjghjhfjg

bila la mau habis kebohsanan saya padai hari ini...

lol



thanks for stopping by! MamaQist

Monday, August 11, 2014

RAYA PERTAMA 2014

ahahah..

ok taqabballahu minna wa minka..

today is raya ke sembilan.. now baghu nak hapdet raya pertama punya cerita, i dont know where to start, but before i wrote this post, im always thinking what my Stalker says, i know u there.. hahaha Stalker me nothing earn sumthing laaa... but when we just waste our time with this STALKER,  we cannot do anything what u want to do..so abaikan.... live your life... dan abaikan mereka..

first of all, our theme for this RAYA 2014 is royal blue, some says called its electric blue, but i think the define of electric blue is kurang tepat, because electric blue is more to turqoise.. in my 2 cent..if u want more detail, try to cut off your electric cable and see what will appear.. hahaa.. pls do with parrent yaa.. i think TRON movie is membantu

ok sooo...

first raya memang tunggu takbir raya la kan, sayu je kalau dengar takbir mendayu-dayu, nak nak kalau macam kita ni yang jauh bermastautin dari keluarga, but itulah takdir kita. ok malas nak ayat tangkap leleh.. raya pertama aktiviti kitorang is mandi raya, pakai baju raya, bersalaman raya, makan rendang raya, dan pergi beraya.. thats it!

ya thats it.. normal la kan...hmmm apa nak buat lagi? takkan nak gi masuk x-factor pula gi duduk ngan ular sawa atau cium katak atau jamah lemang depan harimau.. atau..

takkan nak gi zoo pulak jumpa FENG YI dan FU WA.. ahahaha

tapi tak mustahil ada je kan orang buat aktiviti di atas di hari raya pertama.

kitorang takdenye.. normal life je, non extraordinary people.. melainkan berlaku proses mutasi dalam darah dan...

malaysia adalah negara yang sangat bertuah, malaysia mempunyai ekosistem yang......... ahaha

ok la nak bagi gambar raya, sila jangan muntah.. saya suka royal blue, fefeeling Ragad taib mahmud gitu.. oh no.. ahaha takde maknenye

SELAMAYT HARI RAYA DARI KAMI SEKELUARGA

HI, SAYA ABANG.. NAK DUIT RAYA TUNGGU SAYA JADI JUTAWAN BOLEH?


kak ipaq kami ha.. bizi bizi woiii..

caption yang sebenar, 'sya..sya.. tunggu along betulkan tudung along, ko jangan amik gambar along dulu, jap sya, jap sya...' ahaha my KIL yang happening.. (KIL means kakak-in-law lah)

 
melantak lemang, rendang, tupat, nasi impit, biskut2an ayaq sirap....etc etc... nak makan apa lagi, macam biasalah... takkan makan roti canai pulak kan?



hubby's nephew and niece.. all cutest evah


this is me, jarang iols tunjuk muka kat blog i tapi sebenarnya nak tunjuk baju iols tu yang gorgeous itu.. mesti korang nak tahu kan beli kat mana, iols beli kat ampang point aras 3, carik la kedai dlm tu..kalau jumpa.. syabas beteh

tak mampu mak pakai baju designer.. ahaha



ok inilah tiga buah hati busyuk2 iols, iols pun tak tau motif mereka bertiga posing tunjuk montot..

yang sebenarnya.. si kecik tu dah pandai naik satu anak tangga.. si abang dan kakak jadi bodyguard si kecikla.. kengkonon takut adik jatuh..


ok terus gerak semenyih dan beraya kat rumah mak teh kiah my husband side.. beraya kat sana.. ada rambutan lagi, manggis lagi.. wah langkah kanan lah ni......





my Prince, Irfan



kita tengah melawak dan borak2 dengan mak and mak tam ada pulak tukang amik gambar tak bagitau 1,2,3 CHEESE....! hah tu lah muka tengah bercakap saya..

nasib baik ko ada nak, kalau tak nampak tayar pancit mak.. mih mih mih...ngeeee..

ok.. raya kedua gi umah pak tam and mak tam sebelah hubby sajork.. takde cerita sangat.. sbb we ols plan nak ke utara pada malam raya kedua, tapi tak jadi.. raya ketiga kitorang melencong ke NUSAJAYA JOHOR, pergi SANRIO HELLO KITTY TOWN kat Putri Harbour Nusajaya.. tunggu next entry ok.

si shasha kannnn.. ko macam chipsmore kan.. sekejap ada sekejap takde.. kejap lagi kak cah upload muka k.. standbye!

thanks for stopping by! MamaQist

Thursday, June 5, 2014

RONALDO DI SIHIR OLEH 'SYAITAN HARI RABU'

Terkejut baca berita ni, nampaknya pengamal perubatan islam kat malaysia ni boleh tolong ronaldo untuk bunuh jin yang dihantar bomoh ini. Payah gak camni, lg sat fifa nak start. Ni fesyen rambut jalanraya tgh famous ni, ok teruskan membaca :)







Bomoh 'Syaitan Hari Rabu' ramal Ronaldo terlepas aksi Piala Dunia
Astro Arena | Kemas kini: Jun 05, 2014 (Diterbitkan pada: Jun 05, 2014 17:46 MYT)

Bomoh itu meramalkan bahawa Ronaldo akan terlepas Piala Dunia Brazil 2014 akibat kecederaan.
KUALA LUMPUR: Pemenang FIFA Ballon d'Or 2013, Cristiano Ronaldo mungkin terlepas beraksi pada pentas terbesar bola sepak dunia di Brazil yang bermula kurang dari dua minggu dari sekarang.

Ronaldo yang tercedera semasa kemenangan perlawanan akhir Liga Juara-Juara Eropah bertemu Atletico Madrid, tidak beraksi sejak 25 Mei akibat masalah tendonitis pada lutut kirinya. Pahanya juga dikatakan masih mengalami masalah.

Disebalik kecederaan pemain yang digelar CR7 itu, terdapat fakta yang lebih menggerunkan, seorang bomoh Ghana mengaku bertanggungjawab memastikan pemain Portugal itu tidak akan beraksi walau seminit pun.

Portugal berada di dalam Kumpulan G yang juga merupakan kumpulan maut bersama Jerman, Amerika Syarikat dan Ghana.

Bomoh tersebut Nana Kwaku Bonsam, yang namanya bermakna "Syaitan Hari Rabu" telah meramalkan bahawa Ronaldo akan terlepas Piala Dunia Brazil 2014 akibat kecederaan sejak bulan Februari lagi.

Dalam satu wawancara bersama sebuah stesen radio di Ghana, Bonsam berkata "Saya tahu dengan teliti kecederaannya, saya kini memerhatikannya.

"Saya memang serius. Minggu lepas saya telah mencari empat ekor anjing dan mendapatkan bahan yang saya perlukan untuk memastikan saya dapat menghasilkan 'Kahwiri Kapam' (formula ajaibnya).

"Sudah empat bulan saya berkata yang dia tidak akan beraksi di Piala Dunia kali ini, atau sekurang-kurangnya memastikan yang dia tidak beraksi menentang Ghana.

"Kecederaannya tidak dapat di sembuhkan oleh mana-mana doktor kerana mereka tidak dapat mengesan sebabnya kerana saya menggunakan ilmu ghaib. Hari ini mungkin lututnya bermasalah, esok pahanya dan kemudian bahagian lain akan bermasalah pula."

Pada hari Selasa, Ronaldo hanya mampu berlatih berasingan bersama-sama rakan senegara Raul Meireles, Beto dan Pepe yang juga tercedera di pusat latihan mereka di New York sebelum ke Brazil.

Dia juga terlepas aksi persahabatan antarabangsa bertemu Greece pada hari Sabtu lalu yang berkesudahan tanpa jaringan.

Portugal akan turun beraksi berdepan Mexico pada hari Sabtu ini disusuli Republik Ireland pada Selasa depan.

Mereka akan bertemu Jerman pada perlawanan pembukaan Piala Dunia 2014 Jun 17 nanti. -- Astro Arena


- Posted using BlogPress from my iPad

Saturday, May 24, 2014

Reaksi isteri bila dapat duit dari suami


Oh saya seorang isteri yang pemalu minta duit suami, 6 tahun kawin tak pernah meluncur word dari bibir angelina jolie ni 'abang nak duit!'

Rasa malu yang amat kalau keluar perkataan tu, rasa bersalah yang amat, rasa aku dah membebankan papa, rasa aku dah menyesakkan dada papa, even aku tahu dalam duit suami itu ada hak aku. Rasa aku lah perempuan yang paling patut lempar bawah lori, itu perasaan aku je, korang jgn pertikai perasaan mengarut aku tu, ya memang betul itu la apa yg aku rasa. Sukati gajah aku lah.. Hahah

Ok so!

Puan puan.. Apakah reaksi puan-puan bila mendapat duit dari suami puan-puan?

A. Ambil dan blah ngadap facebook.

B. ambil dan meloncat kanggaroo sambil jerit yeah rm50, syukur alhamdulillah terima kasih abang, semoga Allah murahkan rezeki abang.

C. Ambil dan mengomel apa ni bang rm50 jek??? Penat saya gosok baju, cebok muntot anak awak, sapu habuk dan bagi makan gajah setiap hari, rm50 jew.. Nak beli handbag chanel tak lepas ni... Dan terus blah dr pandangan suaminya

D. Ambil dan minta lebih lagi, duit suami atas meja pun nak sapu kalau boleh.


E. Lain2 jawapan. Sila nyatakan.


Selamat menjawab!


- Posted using BlogPress from my iPhone

Playdoh dan mama

Setiap hari berperang dgn anak tu sudah lumrah aku as mother.. Bezanya perang tanpa senjata tradisi maupun moderan, cuma air liur aku yang ada DNA petai.

Ok semalam papa gi harvest dan bawak balik clay utk si kenit dua org ni.. Main la mereka playdoh dgn aman tanpa dengar suara guruh mummy.

Aku lak suka perati kalut dorang. Sesambil cari bag kelly moore dlm web ngan youtube, sesekali merancang aktiviti dorang petang ni pulak, dah cuti sekolah pun dah start, kalau tiada petir tiada ribut, berenang la kita nak dlm kolam plastik tesco tu ok. Bukan apa, si putera hans sorang ni lembik sikit dengar bunyik hujan. Entah bila masa la dia belajar jadi kambing ni.

Sesambil anak- anak main clay, sesambil aku berlari gi dapur siang ikan, siang sayur, nak masak. Tu kan dah buat dosa kering kat aku pasal nasi bungkus, datang rumah ni pun tak pernah, sedap je ngutuk, hambik dah kena berdas2 oleh papa, macam dia pulak yg bayar nafkah aku anak beranak, mcm dia yang cari duit untuk aku

Ko ke yang bagi aku makan??????

Sibuk hal rumah org lain. Memang kena buku ngan ruas la.. Nasib ko la kan.

Hui just wondering juga org yg selalu dtg tidur rumah yg sumpah depan aku tujuh petala langit dan bumi nama tuhan bagai yg dia TAK PERNAH bawa cerita hal rumah aku.

Bapak pembohong, tuikkk.. Papa beli baju mahal tuk aku pun korang ank beranak tak puas hati pasal apa? Cemburu ya.. Sapa la yg buka cerita sampai ke utara pulau malaysia tu, apa kena ngn korang nak sindir2 aku pki baju tu? Wat the hell?

Sengih

Kadang kita tak boleh aspek kat org ni, aku ingat aku buat baik ngn ko org tak stab belakang.

Silap aku juga terlampau sangka baik.

Belum lagi aku nak penampo boya kat org yg pergunakan papa sepenuhnya. Dia baik tapi please jgn di ambil kesempatan dong!

Ayat yg paling tak boleh aku blah hahaha

Alah klu takde duit boleh pinjam abg mie!

Abg mie kan ada!

What the pisang of this kind of people, ingat papa tu tabung gajah?

Duit dia hak ank isteri emak papa yg punya, bukan kajen kajen bukan masyik masyik, lepas pinjam bayar, bukan pinjam buat2 lupa bayar, buat2 nafkah wajib korang tak perlu pulang2 lg, siap keluar statement di atas. Ok sorry taring sy timbul sikit, sy brcakap atas kapasiti wife, in islam all things that relate perbelanjaan monthly suami WAJIB GTAU WIFE. If wife tak redha the duit dialihkan pada org lain a.k.a pinjamkan, so it's CANNOT. But this part, i am did not use the right. But i am suppose to do that! Belum aku cerita wife org ada suami tiada cacat cela sihat walafiat, merayu2 meminta2 di selangi cerita duit dalam purse ada rm5 sahaja, anak2 belum makan bla bla bla nak tapau papa rm500, dan status UNPAID. Baik hati papa kat wife orang ni yang mengaku tadak uang buat aku kesian balik, papa papa, tebal bonar mekap kaka tu setiap kali keluar photo di facebooknya tapi ngaku tadek uang lagi, beli make up pakai air liur ya.. ? Wah gampang banget

Papa jawab tu lah pasal.

Habistuh?

Buat muka annoying

Ok playdoh anak dah jadi lebam.. Semua kaler depa blend sekali.. Buruk betul nak playdoh ni, tp jgn buang, boleh guna lagi, kita jimat mana yang boleh ye, kesian papa bayar macam2 bil setiap bulan. Ok mama



- Posted using BlogPress from my iPhone